H - P : 08:00 - 18:00
iroda@ceragembuda.hu
+36 30 611 5350 | +36 1 205 3931

Ceragem az iskolásoknak

Egy tanító szemszögéből…

Férjemmel tavasz óta használjuk a Ceragem készüléket. Mindketten ízületi meszesedéstől, porckopástól szenvedtünk. Néhány kezelés után a fájdalom csillapodott. Frissebbnek érezzük magunkat.

Fontos a jó asztalválasztás is

Fontos a jó asztalválasztás is

Sajnálatos tény, hogy a gyerekek körében egyre elterjedtebb probléma a gerincferdülés. Ezt először kb. 8–9 éves korban, később 13–14 éves korban az iskolaorvosi vizsgálaton állapítják meg. Tanítóként tapasztalom, hogy a sok ülés, helytelen testtartás hatására a gyerekeknél dekoncentráltság, fáradékonyság, türelmetlenség figyelhető meg, ami a gyerekek elmondása szerint hát- és derékfájdalommal párosul. Az iskolaorvos általában gyógytornát javasol. Én nem vagyok orvos, de keresvén az összefüggést a csökkenő figyelem és a gerinc helytelen állapota között, rá kellett jönnöm, hogy ha a gerinc görbe, akkor az összepréselt idegek miatt a szervek – így az agy is – elkezdenek különböző zavarokkal küzdeni és ezzel rossz vérkeringést idéznek elő. A rossz vérkeringés hatására pedig csökken az agy teljesítménye – tehát fáradtnak érzik magukat a gyerekek és nem em képesek megfelelő mértékben koncentrálni a feladatokra.

Saját tapasztalatom az, hogy a szülők sokszor nem veszik komolyan a figyelmeztetést, miszerint gyermekük gerincoszlopával valami nincs rendben. A gyógytorna és az úszás – amit legtöbbször javasol az orvos – nagy segítség abban, hogy a hátizmokat megerősítse. Azonban elgondolkodtató számomra, hogy mennyiben teszünk jót azzal a kisgyerekkel, akinek az elgörbült gerincét tartó izmokat erősítjük ahelyett, hogy először a gerinc rendellenességeit korrigálnánk? Laikusként úgy gondolom, hogy a Ceragem készülék sok kisgyermek életében nyújtana segítséget ahhoz, hogy az iskolában sikerélményekhez jusson, és ebben a felgyorsult világban képesek legyenek feladatukat maximális energiával és odafigyeléssel megoldani. Minden gyermeknek és szülőnek tiszta szívvel ajánlom a Ceragem készülék használatát!

Kovács Károlyné (Budaörs, tanító)

Forrás: CERAGEM MAGAZIN 2011. szeptember-októberi száma


Tudta ezt?

A Ceragem Master V3 prémium jáde köves masszázságyat akár otthonában is kipróbálhatja a család minden tagja ECHOM (Experience CERAGEM at home) szolgáltatásunkkal?