H - P : 08:00 - 18:00
iroda@ceragembuda.hu
+36 30 611 5350 | +36 1 205 3931

A moxázás gyógyító hatásai

A moxázás a hőterápia egy formája, amely a fájdalmas területen való enyhe égetéses eljárásból ered. Az idő során később számos gyógyfüvet használtak, és a meridiánok és az akupunktúrás (akupresszúrás) pontok mentén végezték.

Ma a moxázás elismert gyógyászati módszer, amely a test szerveinek működését állítja helyre, és a hatása megegyezik a gyógyszeres kezelések hatásával. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2008. novemberében Pekingben kiadott deklarációjában felhívja a figyelmet, hogy alkalmazni és támogatni kell a tradícionális gyógyítási módszereket, kezeléseket.

A moxázás főbb hatásai:

Aktiválja a sejteket. A test legkisebb egysége a sejt. Amikor a test fáradt, vagy beteg, a sejtek mozgása lelassul. A moxázás fehérjéket termel, és ezek azok a fehérjék, amelyek a testünk minden pontjára eljutnak a keringéssel, stimulálják a legyengült sejteket és regenerálják azokat.

Javítja a vérkeringést. A moxázás vérbőséget okoz a kezelt területen. Ha van egy olyan terület, ahol a vér felgyülemlett (megrekedt és ezért nem jó a vérkeringés), ettől a területtől kicsit távolabb eső részen a moxázás alkalmazásával a felgyülemlett vér számára megnyílik az út. A moxázás növeli a szívizom összehúzó erejét is, így képessé teszi arra, hogy jobban pumpálja a vért. Továbbá tágítja a hajszálereket a tisztább vérkeringés érdekében.

A moxázás megváltoztatja a vér alkotóelemeit. A moxázás növeli a vörösvérsejtek számát. A megnövekedett mennyiségű vörösvérsejtek jobbá teszik az oxigénszállítást a test szöveteihez, erősítik a testet és annak ellenálló képességét. A moxázás egészségesen növeli a fehérvérsejtek számát is. A fehérvérsejtek 15 perccel a kezelést követően elkezdenek szaporodni, és 2 órán belül megduplázódnak. Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy a moxázás leukémiát okozna! Évszázadok óta alkalmazzák!

Vérzéscsillapító hatás. A moxázás meggyorsítja a véralvadási folyamatot, így segítve egy vérzés megállítását, illetve erősíti a test immunitását is. A moxázás megelőzi a vér elsavasodását.

Kontrollálja a hormonkibocsátást. Izmainkban számos rész van, ahol az idegek nagyon érzékenyek. A moxázással megtalálhatjuk az ilyen reakciós pontokat, és ezeken keresztül kontrollálni lehet a belső szervek működését, a keringési rendszert, és a belső elválasztású mirigyeket.

Feloldja az izom kimerültségét. A test a tejsav és a glikogén lebomlásának következtében fárad el. Vizsgálatok igazolták, hogy a moxázás hatással van a tejsav felszívódására.

Fájdalomcsillapító hatás. A moxázás enyhíti az izmok és a vérerek feszültségét, és merevségét, s ezáltal lehetővé teszi a jobb véráramlatot, megszünteti a kimerültséget és a fájdalmat.

A Ceragem készülék 9 és 3 fejes akupresszúrás projektorai a tradicionális moxázástól azért nagyobb hatásfokú, mert amíg a hagyományos módszerrel az infravörös hő 1-1.5 cm-re hatol a testbe, addig a modern technikába ágyazott metódussal 4-5cm-re.

Forrás: CERAGEM MAGAZIN 2009. októberi száma


Tudta ezt?

A Ceragem-ben használt alternatív gyógyászati módokat egyesítették. Válasszon gerincfájdalmak enyhítése céljából kialakított termékeink közül.