H - P : 08:00 - 18:00
iroda@ceragembuda.hu
+36 30 611 5350 | +36 1 205 3931

Klinikai vizsgálatok

Az Oroszországban végzett klinikai vizsgálatok az időben történtek, amikor a Ceragem Magyarországon fejlődni kezdett, ám a hatékonyság igazolásán nem változtat ez a tény.

Az Orosz Föderáció MdV RF 9. Központ Terápiás és Diagnosztizálás fizioterápiás részlegének bázisán 2005 novemberétől 2006 márciusáig a CERAGEM termo-akupresszúrás készülék hatékonyságát vizsgálták a praktikus felhasználásban.

A kezelt páciensek csoportja:
A készülék használata során 56 pácienst kezeltek terápiás módszerrel. A páciensek kora: 18-tól 65-ig, ezek közül 30 férfi és 26 nő. A CERAGEM kezelést a következő diagnózisú pácienseken alkalmazták:
A pácienseket a kezelés után a következő szakértők vizsgálták felül: terapeuták, neurológusok, sebészek, ortopédia-traumatológusok, pulmonológusok. Minden pácienst alávetettek egy előzetes vizsgálatnak, ami tartalmazta a gerinc, a térd és könyök röntgenjét, általános vér- és vizeletanalízist, és EKG-t. A vizsgálatot fekvő pozícióban lévő betegek hátán hajtották végre. Az alkalmazás termikus (50°C-55°C), ill. szubtermikus (40°C-45°C) módon történt. Pácienseknél, akik kevert kórtannal rendelkeztek – csontízületi gyulladás, felkar csonthoz és lapockához tartozó ízületi kötőszövet gyulladása (periarthritis humeroscapularis), nagy ízületek megbetegedése, HOBL, sinusitis (orrmelléküreg gyulladás) -, külső infravörös projektorokat (3 ill. 9 fejes) is használtak a nagy ízületek, hörgők, orrcsontüregek környékén. A kezelés 4-20 alkalmazást tartalmazott, ami napi, ill, minden 2. napi 30-40 perces volt.

Eredmények :gerincoszlopi-csontizuleti-gyulladas
Gyakorlatilag minden páciens jól viselte az alkalmazásokat. A fájdalom csökkenése az első kezelés után a páciensek 5%-ánál volt megfigyelhető, a 95%-uknál pedig a 3-4. alkalomnál. A kezelés végére a fájdalomérzet csökkenése a páciensek 73%-ánál, aktív és passzív mozgásképesség növekedése 65%-uknál volt megállapítható. Nem teljes regresszió a páciensek 25%-ánál lépett fel, ami szükségessé tette a kezelés meghosszabbítását a megfelelő terápiás hatás elérése érdekében. Pulmonologikus betegségű páciensek esetében csökkent mértékű köhögést, jobb nyál kiválasztást állapíthattak meg. Minden páciens tapasztalt általános állapot-, hangulatjavulást, csökkent fáradékonyságot.

Összefoglalás:
A CERAGEM készülék használata után rendelkezésre álló tapasztalatok és a pozitív eredmények összefoglalása, értékelése után a következő következtetésre jutottunk: ez a szerkezet egy hatékony, többfunkciós, tudományos eszköz a fizioterápiás segítségnyújtásban sokféle betegséggel rendelkező pácienseknek. A szerkezet multifunkcionalitása és hatékonysága támogatják annak használatát a fizioterápiás és rehabilitációs részlegeknél, a gyógy- és kúraszalonokban, a biztonsága és felhasználóbarát mivolta miatt pedig a háztartásokban.

A fizioterápiás részleg vezetője
N. K. Jakubowa
Az Orosz Föderáció érdemes orvosa
M. S. Jelojew

Forrás: CERAGEM MAGAZIN 2010. március-áprilisi száma


Tudta ezt?

A CERAGEM-nél mi hiszünk abban, hogy a legjobb módja annak, hogy igazolni tudjuk a CERAGEM termékek hatékonyságát azaz, hogy első alkalommal ingyenes ceragem termék próbalehetőséget biztosítunk minden ügyfélnek mielőtt eldöntik, hogy megvásárolják-e a készüléket illetve inkább fizetős szolgáltatásunkat vennék igénybe.