H - P : 08:00 - 18:00
iroda@ceragembuda.hu
+36 30 611 5350 | +36 1 205 3931

Tapasztalatok

Egészség és boldogság

Megszűntek a fájdalmaim a gerincproblémáim

Kedves Anci, ha jól látom együtt táncolt a kezelésre érkezett betegekkel?
– Igen, jól látta, ma már én is táncolok.

Miért Önnek voltak/vannak problémái?
– Ma már nincsenek, de hosszú volt az út idáig. Problémáim 18 évvel ezelőtt kezdődtek, de 12 évvel ezelőtt nagyon súlyosra fordult. Már 18 évvel ezelőtt gyomorfekéllyel bajlódtam, de az ez után jövő gerincproblémám olyan súlyos volt, hogy 5-10 perces állás után elájultam. A betegségem a mindennapi tevékenységben szinte mindenben korlátozott. Egy idő után már mozogni is alig tudtam. Ha leültem valahol, csak segítséggel tudtam felállni. Ugyan ez volt a helyzet, ha lefeküdtem.

Mit tanácsoltak vagy javasoltak Önnek ebben a helyzetben?
– A szakrendeléseken, az esetleges műtéten kívül semmit nem tudtak mondani. Az orvosok rengeteg gyógyszert, fájdalomcsillapítót és injekciót írtak fel. Egy idő után már azt keresgették, hogy mi az a szer, amit még nem írtak fel, illetve mi az ami még egyáltalán felírható nekem. A különböző gyógyszerektől és kezelésektől nem gyógyultam, hanem egyre rosszabbul lettem, oda jutottam, hogy nem tudtam egy poharat sem megfogni, mert kiesett a kezemből. Mindezt tetézte, hogy éjszakai izomgörcsök kínoztak. Mindezekről itt látható ez a hatalmas mennyiségű lelet.

Miért éppen a Ceragem ágy?
– Egy barátnőm ajánlotta az ágyat és a központot, és úgy döntöttem, hogy utolsó lehetőségként kipróbálom, rosszabb, már úgysem lehet. 2006 elején kezdtem a központba járni és október 12-én már azt írtam a vendégkönyve, hogy „köszönöm, az ágy megmentette az életemet, és visszaadta az életkedvemet”. Tulajdonképpen egy év volt az az idő amikorra teljesen rendbe jöttem.

Minden betegsége és problémája megszűnt?
– Igen, amint látható teljesen rendben vagyok kívül és belül. Megszűntek a fájdalmaim a gerincproblémáim, jó a közérzetem, fekélyem is elmúlt, bár ott még némi természet adta segítséget is igénybe vettem. Az orvosaim szerint már régen tolószékben kellene lennem, legalább is ezt a jövőt festették le nekem. Amint látható, most itt vagyok, tökéletesen mozgok. Mivel kedvencem a tánc, most már ezt is könnyedén megtehetem.


Farkas Gáborné (Debrecen)

Forrás: Ceragem Magazin 2009 június-augusztusi száma